Oregon, Playstation dhe TV plazëm të burgosurve më të mirë
Atmosfer :: Temat Te Lira :: Kuriozitete
Faqja 1 e 1
Oregon, Playstation dhe TV plazëm të burgosurve më të mirë
Televizor, muzikë dhe lojra me playstation në burg. Në Oregon ( SHBA ), të burgosurit që sillen më mirë do të marrin këto çmime. Kjo inisjativë është pjesë e një programi të gjërë për riabilitimin e të burgosurve dhe për t’i përgatitur për jetën normale mbas daljes nga burgu.
Të burgosurit mund të kursejnë paratë e nevojshme për t’i blerë ato ( rreth 300$ ) duke bërë punë të ndryshme në burg. Është llogaritur që gjatë vitit 2004 -2005 të paktën janë blerë 2400 televizorë nga burgu i Oregonit, burg në të cilin ndodhen rreth 13000 të burgosur.
Pas arritjes së 18 muajve të burgosurve u ofrohen disa të drejta më shumë. Vizitat nga të afërmit mund të jenë më të shpeshta dhe më të gjata dhe gjithashtu mund të blejnë edhe akullore.
Perrin Damo, përgjegjës i departamentit që merret me programin e riabilitimit të të burgosurve ka thënë se gjatë muajit nëntor 2005 dhe janar 2006 u shitën 809 konsola playstation. Lojrat, muzika dhe programet, bëjnë pjesë në një program që ka qëllimin të ndryshojë sjelljen e tyre. Është shumë e rëndësishme dhe funksionon, statistikat tregojnë se mes të burgosurve kanë rënë ndjeshëm problemet dhe incidentet brenda burgut
Të burgosurit mund të kursejnë paratë e nevojshme për t’i blerë ato ( rreth 300$ ) duke bërë punë të ndryshme në burg. Është llogaritur që gjatë vitit 2004 -2005 të paktën janë blerë 2400 televizorë nga burgu i Oregonit, burg në të cilin ndodhen rreth 13000 të burgosur.
Pas arritjes së 18 muajve të burgosurve u ofrohen disa të drejta më shumë. Vizitat nga të afërmit mund të jenë më të shpeshta dhe më të gjata dhe gjithashtu mund të blejnë edhe akullore.
Perrin Damo, përgjegjës i departamentit që merret me programin e riabilitimit të të burgosurve ka thënë se gjatë muajit nëntor 2005 dhe janar 2006 u shitën 809 konsola playstation. Lojrat, muzika dhe programet, bëjnë pjesë në një program që ka qëllimin të ndryshojë sjelljen e tyre. Është shumë e rëndësishme dhe funksionon, statistikat tregojnë se mes të burgosurve kanë rënë ndjeshëm problemet dhe incidentet brenda burgut
Similar topics
» Oregon, Playstation dhe TV plazëm të burgosurve më të mirë
» Sony ulë çmimin e PlayStation 2
» Chess 3D v2.7
» Modelet më të mira të veturave të vitit 2009
» Kush shkon ne shtrat heret, ka rezultate me te mira ne shkolle
» Sony ulë çmimin e PlayStation 2
» Chess 3D v2.7
» Modelet më të mira të veturave të vitit 2009
» Kush shkon ne shtrat heret, ka rezultate me te mira ne shkolle
Atmosfer :: Temat Te Lira :: Kuriozitete
Faqja 1 e 1